Ervaring

De docenten zijn MfN-registermediators met ieder een eigen mediation praktijk. Naast de liefde voor het vak mediation en de passie voor opleiden hebben zij een totaal verschillende achtergrond en persoonlijkheid.

De docenten zijn ervaren professionals binnen hun eigen vakgebied met hun eigen talenten. Deze diversiteit is ook hun kracht. Ook dit team heeft alle talenten met de AEM-Cube in kaart gebracht, uiteraard wordt dit gedeeld met onze studenten.

Achtergrond

De partners hebben gemeen dat zij hun passie voor het mediation vak ontwikkeld hebben bij een gezamenlijk mentor. Dit heeft hen verbonden en sterk gemaakt. Ze willen met eerbied voor het verleden en kijkend naar de toekomst, zowel het vak een nieuwe impuls geven als uit blijven dragen wat hen geleerd.

Team

null

Robbert Hogenelst

Partner/Docent

Robbert Hogenelst is reeds geruime tijd mediator. Robbert is zowel familie als arbeidsmediator. Familiezaken, familiebedrijven, en arbeidszaken zijn, zijn belangrijkste specialisme. Robbert werkt zowel nationaal als internationaal voor grote familiebedrijven.

Robbert stelt de mens altijd centraal, en gelooft sterk in de autonomie van partijen. Daarnaast is Robbert instituut-assessor bij Intop. Robbert is ervan overtuigd dat het oplossen van geschillen middels mediation het vak de toekomst zal blijken te zijn, en misschien al is.

null

Linda Rijkuiter

Partner/Docent

MfN geregistreerd mediator, bedrijfsarts, docent en coach. Vanuit haar praktijk als bedrijfsarts heeft Linda een ruime ervaring met arbeidsconflicten.

Verder is zij gespecialiseerd in Transactionele Analyse en systemisch werken en verzorgt zij regelmatig teamtrainingen en trainingen in leadership en persoonlijke effectiviteit.

Centraal staat voor haar gezondheid zowel fysiek als mentaal. Conflicten kunnen een aanslag op de gezondheid zijn. Mensen leren hoe ze kunnen bijdragen om conflicten op te lossen en dit vanuit hun authentieke persoonlijkheid te doen is haar passie.

null

Sandra Dekker

Partner/Docent

MfN-registermediator, Rechtbank mediator te Rotterdam. Daarnaast is Sandra instituut-assessor bij Intop

Vanuit haar mediationpraktijk heeft zij jarenlange ervaring met familiemediation (echtscheidingen, familie conflicten en omgangsregelingen). Zij is een deskundig en bevlogen mediator en docent. Zij verbindt de theorie en praktijk tot een sprekend geheel. Haar doel is iedere student het beste uit zichzelf te laten halen en de student zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen en de praktijk.

null

Alexandra Robbe

Docent

MfN mediator, coördinator buurtbemiddeling, instituut assessor bij Intop en jurist.

De mediationpraktijk van Alexandra bestaat hoofdzakelijk uit familiezaken. Naast haar eigen praktijk is Alexandra verantwoordelijk voor de buurtbemiddelingsorganisatie bij verschillende gemeentes in het midden van het land. Als docent is zij resultaat- en mensgericht en weet zij op een enthousiaste manier kennis over te brengen die inzichten geeft bij studenten maar ook praktische tools voor het werken in de praktijk.

null

Annette de Boer

Docent

Annette de Boer-Kuiper; MfN-geregistreerd mediator, bedrijfsjurist en docent.

Na bijna twintig jaar als ING letselschade- en bedrijfsjurist te hebben gewerkt met diverse arbeidsrechtelijke cases heeft Annette nu ruim 8 jaar ervaring in haar eigen praktijk als familie- en arbeidsmediator en in haar bedrijfs-juridisch advies praktijk.

Zij werkt in Wageningen en ver daarbuiten  met een grote diversiteit aan cliënten: grote en kleine bedrijven,  óók familie mediation op basis van toevoeging of juist betalend.

En de belangrijke gemeenschappelijke factor is de mooie MENS, áltijd geheel eigen,  met zijn of haar bijzondere verhalen, ervaringen en gevoeligheden.

Elke mediation is daardoor weer een eer om te mogen doen, om daarbij het vertrouwen van de cliënten te mogen ontvangen.

null

Loes Stam

Docent

Mensen staan mij toe een tijdje mee te lopen in hun leven en het afscheid van hun huwelijk mee te maken. Dat vind ik bijzonder en waardeer ik. Ik probeer mijn cliënten te laten zien dat uit nare dingen vaak iets moois voortkomt, als je de uitdaging maar aangaat

Ik ben Familierecht advocaat, echtscheidingsbemiddelaar en MfN-register mediator.

Vanaf 1 november 2009 werk ik voor de rechtbank Den Haag als crossbordermediator in kinderontvoeringszaken die vallen onder het Haags Kinderontvoeringsverdrag. Ik ben de ambassadeur van kinderen van scheidende ouders. Door de ouders met elkaar in gesprek te houden, voorkom ik pijnlijke escalaties voor de kinderen.

Specialties: specialisatie familierecht, mediator vfas, cross-boarder mediator, gezinsadvocaat, bijzondere curator, parenting coördinator en Forensisch mediator sinds 2002, werk ik in opdracht van rechtbanken en hoven bij vastgelopen conflicten.

Als docent geef ik cursussen over familierecht en mediation.