Ervaring

De docenten zijn MfN-registermediators met ieder een eigen mediation praktijk. Naast de liefde voor het vak mediation en de passie voor opleiden hebben zij een totaal verschillende achtergrond en persoonlijkheid.

De docenten zijn ervaren professionals binnen hun eigen vakgebied met hun eigen talenten. Deze diversiteit is ook hun kracht. Ook dit team heeft alle talenten met de AEM-Cube in kaart gebracht, uiteraard wordt dit gedeeld met onze studenten.

Achtergrond

De partners hebben gemeen dat zij hun passie voor het mediation vak ontwikkeld hebben bij een gezamenlijk mentor. Dit heeft hen verbonden en sterk gemaakt. Ze willen met eerbied voor het verleden en kijkend naar de toekomst, zowel het vak een nieuwe impuls geven als uit blijven dragen wat hen geleerd.

Team

null

Robbert Hogenelst

Partner/Docent

Robbert Hogenelst is reeds geruime tijd mediator. Robbert is zowel familie als arbeidsmediator. Familiezaken, familiebedrijven, en arbeidszaken zijn, zijn belangrijkste specialisme. Robbert werkt zowel nationaal als internationaal voor grote familiebedrijven.

Robbert stelt de mens altijd centraal, en gelooft sterk in de autonomie van partijen. Daarnaast is Robbert instituut-assessor bij Intop. Robbert is ervan overtuigd dat het oplossen van geschillen middels mediation het vak de toekomst zal blijken te zijn, en misschien al is.

null

Linda Rijkuiter

Partner/Docent

MfN geregistreerd mediator, bedrijfsarts, docent en coach. Vanuit haar praktijk als bedrijfsarts heeft Linda een ruime ervaring met arbeidsconflicten.

Verder is zij gespecialiseerd in Transactionele Analyse en systemisch werken en verzorgt zij regelmatig teamtrainingen en trainingen in leadership en persoonlijke effectiviteit.

Centraal staat voor haar gezondheid zowel fysiek als mentaal. Conflicten kunnen een aanslag op de gezondheid zijn. Mensen leren hoe ze kunnen bijdragen om conflicten op te lossen en dit vanuit hun authentieke persoonlijkheid te doen is haar passie.

null

Sandra Dekker

Partner/Docent

MfN-registermediator, Rechtbank mediator te Rotterdam. Daarnaast is Sandra instituut-assessor bij Intop

Vanuit haar mediationpraktijk heeft zij jarenlange ervaring met familiemediation (echtscheidingen, familie conflicten, omgangsregelingen en collaborative divorce). Zij is een deskundig en bevlogen mediator en docent. Zij verbindt de theorie en praktijk tot een sprekend geheel. Haar doel is iedere student het beste uit zichzelf te laten halen en de student zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen en de praktijk.

null

Hans Nadorp

Hans is ruim 40 jaar zelfstandig ondernemer met een brede bestuurservaring. Hans is zowel familie- als arbeidsmediator maar richt zich voornamelijk op zakelijke- en arbeidsmediation. Hij is een bruggenbouwer met een uiterst praktische en zakelijke aanpak en creëert voor partijen de nodige ruimte door zijn “meerzijdige partijdigheid”. Hij is in staat om in conflictsituaties het zelf oplossend vermogen van mensen succesvol te laten werken; mét behoud van het respect voor mens en emotie.

Hans is van mening dat conflicten en weerstanden een normaal onderdeel van het leven zijn en helpt anderen om daarmee op een effectieve manier om te gaan. Hij vindt dat iedereen zich moet blijven ontwikkelen en slaagde recentelijk voor Civil Commercial Mediator bij RICS en studeert dit jaar af bij de Masteropleiding Mediation (MME).

null

Annette de Boer

Docent

Annette de Boer-Kuiper; MfN-geregistreerd mediator, bedrijfsjurist en docent.

Na bijna twintig jaar als ING bedrijfsjurist te hebben gewerkt met diverse arbeidsrechtelijke cases heeft Annette nu ruim vijf jaar ervaring in haar eigen praktijk als familie- en arbeidsmediator en in haar bedrijfs-juridisch advies praktijk.