€ 440,-

Inclusief koffie/thee, lunches, snacks en diners, readers, hand-outs, gebruik van video.

Opleidingsduur

Een hele dag

Studiebelasting

Naast de cursusdagen is de studiebelasting gemiddeld 3 uur.

PE-Punten

AbSg: ID nummer: 376022 6 punten aangevraagd

Cursusdata’s

Volgt

Dé Mediatoropleiders bieden een efficiënte, compacte en hoogwaardige kwaliteit opleiding in de begeleiding van de Arbeidsconflicten werkwijzer en mediationtechnieken.

De cursus bestaat uit 1 dagdeel.

Het aantal studenten per opleidingsgroep is maximaal 12 personen. Dé Mediatoropleiders zorgen voor een persoonlijk en intensieve begeleiding met meerdere trainers per groep. De dag word gegeven door minimaal 1 register bedrijfsarts in combinatie met registermediator. De kracht van dit programma zit hem in het benaderen vanuit de combinatie van deze beide disciplines. Al onze trainers zijn MfN geregistreerd mediator of geregistreerd bedrijfsarts en senior in hun vakgebied. In de praktijk zullen we met meerdere trainers/docenten werken. Dé Mediatoropleiders streven naar een begeleiding van 1 docent op 3 tot 4 cursisten.

  • Het diagnosticeren van de aard van het conflict, en welke fase van escalatie het conflict zich in bevind. U maakt kennis met uw eigen conflictstijl en leert die van uw cliënten diagnosticeren.
  • Er word dieper ingegaan op de medische diagnostiek bij arbeidsconflicten volgends de richtlijn. onderscheid te maken tussen emoties die ontstaan door een conflict in de werksituatie en klachten op basis van overspanning of burn-out bij een aanwezig conflict in de werksituatie.
  • U leert welke voorspellers voor het verloop van een conflict
  • U leert  mediation/conflictmanagement technieken en oefent met driegesprekken.
  • U leert het  inzetten van de juist interventies bij de diverse conflictfases en er word aandacht besteed aan de preventie van conflicten.
  • Aan het eind van de dag beheerst u de nieuwe NVAB richtlijn  “Conflicten in de werksituatie” en voldoet u aan de eis uit de richtlijn dat  iedere bedrijfsarts een training conflicthantering of conflictmanagementvaardigheden heeft volgt

Kosten

De kosten voor de opleiding bedragen € 440,-. Dit is inclusief koffie/thee, snack, readers, hand-outs.

Geaccrediteerd door het Accreditatiebureau Sociale Geneeskunde (AbSg) 6 punten (ID nummer: ID nummer: 376022)

Conform onze algemene voorwaarden dienen de opleidingskosten 30 dagen voor de aanvang van de cursus geheel te zijn betaald. Tot deze termijn kan de gedane inschrijving voor de cursus worden geannuleerd door de betaling van € 50,- administratiekosten.

Vertrouwelijkheid

Alle informatie die door cursisten wordt verstrekt is vertrouwelijk, voor het instituut, haar medewerkers en haar docenten. Dé Mediatoropleiders beschikken over een klachtenprocedure en zijn daartoe aangesloten bij de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs.