€ 1796,-

Inclusief koffie/thee, lunches, snacks en diners, readers, hand-outs, gebruik van video.

Opleidingsduur

De totale duur van het assessment strekt zich uit over een periode van maximaal 1 dag + 2 uur

Studiebelasting

Cursusdata Training en opname video assessment

  • Minimaal 2 keer per maand, neem contact op met de Mediatoropleiders dan kijken wij welke data het best bij u past.
Duur: 1 dag training en opname
Prijs dag training en opname inclusief acteur, €1796,-.

Na het volgen van de basis mediation opleiding kan u aan deze dag deelnemen. De dag wordt gesplitst in twee dagdelen. In het eerste deel wordt het beoordelingsinstrument van Prein besproken. Hiermee werken de assessoren bij Intop.

Hoe start u de mediation bij het assessment? Hoe zet u een opening neer waarbij u direct werkt aan de werkrelatie? Hoe laat u begrip en verbinding ontstaan? Als het goed is weet u dit allemaal al. Met u wordt puntsgewijs doorgenomen waarom u de zaken moet aanpakken zoals eerder geleerd. Weten wat het effect is van interventies op cliënten en uw houding mediator. Bewust worden wat u moet bereiken tussen de cliënten in een opname van 40 min en hoe u dit kunt laten zien. Wij willen dat u slaagt voor het examen en aan de slag kan als MfN Register Mediator.

In het tweede deel van de dag gaan je aan de slag met rollenspellen. Je ontvangt opbouwende kritiek waarmee je vervolgens aan de slag gaat.

Bij de formele opname wordt u in alle rust ontvangen. U maakt kennis met de acteurs en aan u wordt de vraag gesteld welke soort casus u wilt. Een burenruzie, een arbeidsconflict, een samenwerking conflict of een familie conflict.

Vervolgens bereiden de acteurs zich voor en door ons wordt met u het protocol van de opname nogmaals doorgenomen. Wanneer u aangeeft klaar te zijn voor de opname gaan wij naar de acteurs waar de opnameapparatuur klaar staat en zal de opname starten.

De opname wordt gemaakt volgens de eisen van Intop en krijg u zelf mee. U beslist zelf op u de opname instuurt naar Intop. U krijgt wel een advies mee, echter u besluit zelf of u de opname instuurt of niet. Wij geven geen garantie of een opname voldoende is of niet.

Wanneer u voornemens bent een instituut assessor bij u beoordeling bij Intop te vragen, geef dit dan aan bij u aanmelding voor de opname dag. De instituut assessor zal namelijk niet betrokken zijn bij de daadwerkelijke opname (voorgeschreven door Intop). Robbert Hogenelst en Sandra Dekker zijn de instituut assessoren van Dé Mediatoropleiders.

Verplichte literatuur

Geen

Kosten

€1796,- Training en opname inclusief acteur

Vertrouwelijkheid

Alle informatie die door cursisten wordt verstrekt is vertrouwelijk, voor het instituut, haar medewerkers en haar docenten. Dé Mediatoropleiders beschikken over een klachtenprocedure en zijn daartoe aangesloten bij de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs.