Nieuws

Het gemiddeld aantal arbeidsconflicten in 2021 ligt een flink stuk hoger dan voor de coronacrisis in 2019. Ruim 17 procent om precies te zijn. Dat blijkt uit nieuwste cijfers van de maandelijkse Bedrijvenmonitor van verzekeraar Interpolis.

Met een toename van 17 procent ligt dat aantal conflicten dit jaar flink hoger dan in dezelfde periode voor de pandemie in 2019. Opmerkelijk is dat de laatste tijd nieuwe oorzaken aan de basis van die ruzies liggen. Zorgden begin dit jaar een veilige werkplek en gevraagde loonoffers voor meer conflicten, nu is de overgang naar het hybride werken bron van onenigheid.

‘Werkgevers zijn hun organisatie anders aan het inrichten en dat heeft gevolgen voor werknemers’, zegt directeur Bedrijven René Voets van verzekeraar Interpolis die met de Bedrijvenmonitor maandelijks peilt hoe het er op de werkvloer aan toegaat. ‘Werkplekken worden anders ingericht, arbeidsvoorwaarden worden aangepast, roosters worden aangepast, leaseregelingen gaan misschien op de schop. Als werkgevers en werknemers hierover niet goed met elkaar in gesprek gaan, wordt dat een bron van conflict en dat zien we nu toenemen.’

Bron: bnr.nl